Etusivu Pullamössösukupolvi
Julkaisu
Peruuta

Pullamössösukupolvi

Pullamössösukupolvi vilahtaa välillä puheessa. Minulle ei ole koskaan selvinnyt, tarkoitetaanko sillä sukupolvella x- tai y-sukupolvea vai milleniliaaleja. Joka tapauksessa minä haluan ilolla olla pullamössösukupolvea.

Pullamössösukupolvi livahtaa useimmiten sellaisten henkilöiden suusta, jotka muistavat hiihtäneensä kouluun kesät talvet katkenneilla puusuksilla susien ulvoessa kannoilla. On totta, että elämä on ollut kovaa monella aiemmalla sukupolvella monella eri mittarilla. Arvostan sisua, jolla on päästy tähän asti. Silti jokaisella sukupolvella on omat haasteensa, joita muiden sukupolvien voi olla vaikea ymmärtää. Minun sukupolveni yksi haaste on ehtiä olla pullamössösukupolvi.

Työtä kai tehdään periaatteessa samat 8 tuntia päivässä, mutta joku on nostanut paineita turbiinissa siihen malliin, että monen työpäivä on kuin tuulisen päivän säätiedotus: työtä 8 tuntia, tuntuu kuin 12. Yritä nyt siinä sitten jaksaa työpäivän jälkeen valmistaa itselle ja perheelle pullamössö. Siksi minä olen ylpeydellä pullamössösukupolvea, jos kerran meitä pidetään niin ylivertaisina, että arjen turbulenssissa omatekoisen pullamössön kulauttaminen kitaan ei ole homma eikä mikään.

Ruokakuva

Haasteista puheen ollen Elenan keittiövarustus on edelleen vain retkiliesi. Tai siis Elenan mielestä se ei ole haaste, haasteet elämässä ovat ihan muualla kuten siinä, miten selvitä talvesta.

Mieluiten lähettäisin rauhaa, kun vain voisinkin. Mutta pientä päivitystä uunitilanteeseen on luvassa. Tosin tavarat ovat vasta matkalla. Mutta pullamössösukupolvi valmistaa kyllä pullamössönsä myös liedellä. Paistinpannulla paistettava pulla ei ehkä ole pullien aatelia, mutta vastaa myös toiseen pullamössösukupolven tämäntalviseen haasteeseen: ei ole rahaa paistaa pullamössöä sähköuunissa. Liedellä kustannukset jäävät pieniksi.

Ruokakuva

Kardemummaa on muuten välillä vaikea löytää ulkomailta. Tai on sitä aina osana garam masala -purkissa, mutta en varsinaisesti suosittele maustamaan pullaa sillä. Äitini lähetti minulle vaihtarivuonna kardemummaa kirjekuoressa. Tällä kertaa ajattelin, että niin kiire Elenan kardemummilla ei ole, että teettäisin lisätyötä ukrainalaisille huumekoirille. Ohjeessa kardemummaa kuitenkin on.

Ruokakuva

Pullan rakenne saattaa jäädä hiukan mössykkäiseksi, mutta se ei haittaa ainakaan meidän sukupolvea. Jää mössäämisvaihe vain kätevästi välistä. Kunnon milleniaali ei viitsi edes hellaa lämmittää, joten tämän miniannoksen pullaa voi myös valmistaa vohveliraudalla.

Ruokakuva

Resepti

Pulla paistinpannulla (tai vohveliraudalla)

  • 120 ml maitoa
  • 1/2 tl hiivaa
  • 1 rkl sokeria (reilu)
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus kardemummaa
  • N. 3 dl vehnäjauhoja
  • Reilu 1 rkl sulatettua voita

  • Väliin pehmeää voita, kanelia ja sokeria Voiteluun maitoa

Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot ja vaivaa taikina. Lisää sulatettu voi. Anna kohota ainakin puoli tuntia.

Leivo pulla. Levitä kaulittuun taikinaan voita, ripottele sokeria ja kanelia. Kääräise ja leikkaa paloiksi. Anna nousta. Voitele molemmilta puolilta maidolla. Paista voissa molemmilta puolilta keskilämmöllä.

Tai: Jätä voitelematta maidolla ja paista vohveliraudassa litistettynä.

Video

Tämä julkaisu on lisenssoitu CC BY 4.0 julkaisijan toimesta.

Yleiskastike nimeltä puolukkahillo

Pampushki on jaettua lohturuokaa

Comments powered by Disqus.