Etusivu Ghostattu kaali
Julkaisu
Peruuta

Ghostattu kaali

Kaali on ollut meidän ruokakulttuurissamme luotettava kumppani. Kaali ei helposta hätkähdä ja pelastaa sellaisessa tilanteessa, kun muut ystävät ovat jo kellarista kadonneet. Tosin vanha kansakin saattoi runsaamman valikoiman äärellä ottaa kaalin itsestäänselvyytenä. Joulun pitopöytien äärellä valmistauduttiin tulevaan sanomalla ”kun loppiainen lopsahtaa, kaali kuppiin kopsahtaa”.

Ruokakuva Raaka-aineet

Jos edellisille sukupolville kaali oli se pettämätön mutta tylsä ystävä, ei ihme, että meidän yltäkylläinen sukupolvemme tyystin ylenkatsoo kaalta, tosiystävää. Kaali on lähiruokaa, maukasta, terveellistä ja edullista. Pahaa tekee, kun miettii, miten luotettava kaali on ghostattu. Siksi kaalin on matkustettava kauaksi nähdäkseen oma arvonsa.

Ruokakuva

Ukrainalaisessa ruokaperinteessä kaali on säilynyt arvostettuna raaka-aineena kaikessa ruuanlaitossa. Kun katsomme kauempaa kaalin menestyksekästä ja monipuolista uraa, iskee katumus. Kun selaamme kuvia salaateista, keitoista, padoista, kääryleistä ja piiraista, joissa kaali komeilee entisessä loistossaan, emme voi muuta kuin lähettää supertykkäyksen. Joten kaali, jos luet tämän viestin, palaa meidänkin ystäväksi. Lupaamme, että kohtelemme sinua kuten sinua kuuluu kohdella. Emme vain laihdutuspuuskissamme turvaudu kaalisoppaan, vaan lupaamme antaa sinun kukoistaa sellaisena kuin olet, arjessa ja juhlassa.

Ruokakuva

Seuraavassa Elenan raikkaan kaalisalaatin resepti, joka palauttaa ystävän kertaheitolla jokapäiväiseen elämäämme. Salaatti säilyy pitkään hyvänä jääkaapissa ja sopii melkein ruuan kuin ruuan kaveriksi.

Resepti

Kaali-porkkanasalaatti

  • 1 keskikokoinen kaali (n. 1 kg)
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3-4 rkl etikkaa maun mukaan
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa (Elenan sanoin ilman liukumäkeä, eli ei kukkurallista lusikallista)

Pilko kaali hienoksi. Raasta porkkanat ja leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Sekoita. Lisää etikka, suola ja sokeri ja purista salaatti käsin niin, että se pehmenee ja alkaa mehustua. Sekoita ja tarjoile.

Video

Tämä julkaisu on lisenssoitu CC BY 4.0 julkaisijan toimesta.

-

Riisipuuro ja monessa maitoliemessä keitetty kansa

Comments powered by Disqus.